Jdi na obsah Jdi na menu

Krom základních památek...

17. 2. 2009

Park Alamillo – nejlepší na trávení neděle nebo vůbec volného dne. Na kole jste tam za chvilku a je to obří prostor, kde se dá dělat ledacos. Piknikovat, jezdit na kolečkáčích nebo jen tak odpočívat. Konalo se tam taky několik zajímavých akcí a festivalů. Radost vzpomínat.

Kolombovo vejce – kousek za parkem Alamillo je další menší park, kde je velké slitinové vejce, dar od Ruska při expu, uvnitř stojí Kolumbus a je to tam docela pěkný. Vlastně jsme na to přišli krátce před odjezdem. Stačí tam zavítat jen jednou (pokud vám inteligentní spolubydlící nesmaže fotky), ale aspoň jednou ano.

Cámara Oscura – umístěná v Torre de los Perdigones. (Bývají v různých městech, četla jsem, že např. i v Jerézu a v Cádizu...) Jednak je odtud krásný výhled a jednak je tu cosi jako soustava zrcadel promítající živý obraz města na plátno před vámi (ve tmě nahoře ve věži – nic pro klaustrofobiky), dalo by se to připodobnit k periskopu. Ale jinak sem doporučuju jít, až když město trochu znáte a spíš si to zrekapitulujete z jiného úhlu pohledu. Ale z pěkného úhlu. :-) Dozvěděli jsme se takový nový zajímavosti – třeba, že most Puente de la Barqueta je natřený jen do půlky, jen co je vidět ze země. A taky je pěkně vidět na Islu Mágicu – zábavní park, kam jsme se bohužel nedostali. (Což mi připomíná taky sevillský aquapark, kde jsme nebyli, ale kde je to prej celkem dobrý, pokud se vám chce utratit těch skoro 20 euro - http://www.aquopolis.es/sevilla/)

Jestli se chcete kouknout předem, jak to na těchto místech vypadá, pak se koukněte na první půlku alba: http://klakuc.rajce.idnes.cz/louceni_se_Sevillou/#album

-klk-

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář