Jdi na obsah Jdi na menu

Jak si půjčit auto

27. 2. 2009

Alquilar coche? :-)

Obecně doporučuji společnost Auriga Crown (http://www.aurigacrown.com). Co jsme tak vysledovali, tak je to tu nejlevnější. Musím přiznat, že to je jen jedna ze dvou společností, se kterými mám zkušenost, ale jen pozitivní. Pokud ale rezervovat, pak přes stránky: http://www.spaincarhire.com. Nějakou náhodou jsme na ně narazili a vždy nás to vyšlo o několik euro levněji. Možná to neplatí pokaždé, ale můžete to koneckonců prubnout, za to nic nedáte. Co ale doporučuju, je vytisknout si konfirmační email předem. Pokud ho budete mít, cenu máte posichrovanou a nemůžou vám říct ne. Může se totiž stát, že slečna u přepážky bude do toho svého kompjůtru čučet a vaši rezervaci tam ne a ne najít. Což se nám samozřejmě stalo a pak jsme běhali po okolí a sháněli, kde se dá vytisknout email.

Od Aurigi si můžete auto půjčit na letišti nebo v pobočce naproti Santa Justa (nádraží). Budou po vás chtít řidičáky osob, které budou uvedeny jako řidiči a nikdo jiný by pak řídit neměl. A taky kreditku, protože se platí rovnou. Někdy odečtou i benzín, který, když vrátíte auto s plnou nádrží, zas vrátí. Někdy musíte zaplatit první nádrž a pak vrátit auto s prázdnou. Liší se to podle toho, na jak dlouho si auto půjčujete a taky podle toho, jak si zrovna španělé umanou. Většinou je výhodné půjčit si auto aspoň na 3 dny, stojí to totiž skoro stejně jako na jeden nebo dva.

Vrátit ho můžete rovnou do garáží, takže i v noci. Nebo třeba na letišti, pokud vám např. odlítá návštěva. Všechno vždycky proběhlo bez problémů. Jen počítejte, že půjčení se může protáhnout i tak cca na hoďku, než se dostanete na řadu, než vám vše povypráví atd...Ale čas v Seville plyne trochu jinak, takže co je nějaká hodina!! Taky vám budou nabízet třeba navíc pojištění předního skla, my jsme se nikdy na nic nepřipojišťovali a naštěstí se nám to vyplatilo. To už ale záleží na každým. Je to ale celkem dost, takže chudý Češi radši riskujou :-).

Ceny půjčení se mění ze dne na den, taky podle toho, co se zrovna děje (Semana Santa apod.) – to taky nemusí vůbec volná auta mít, což se nám stalo i na konci července (to žádný svátek nebyl, ale asi prázdniny, turisti at.). Pak jsme si půjčili auto od http://www.goldcar.es a ti jsou taky hodně levní, neměli jsme problém, ale musí se na letiště, odkud vás odvezou ještě kus do jejich půjčovny zadarmo minibusem. Je to přeci jen dost zdržovačka, navíc cesta na letiště stojí tuším €2.30 nebo tak nějak. No a kam si zajet....koukněte se třeba do záložky cestování, snad tam časem přibyde i odkaz na Tůňky, což bylo jedno z našich nejoblíbenějších míst! Ale však vy určitě víte kam!!! Tak frčte!!!!!!!!! Já chci taky!!!!!!!!

-klk-

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář